Café Herman är i regel öppet när föreningens ungdomslag spelar hemmamatch. Bemanningen sker av föräldrar eller anhöriga och nedan en liten checklista vad man kan tänka på om man ska bemanna kiosken:
Inför
- Kolla vilka matcher som äger rum i kalendern på webbsidan: www.hermansbyif.se/kalender
- Se till att du blir insläppt i klubbhuset av tränare eller någon med nyckel som även kan larma av.
- Bullar eller hembakt tas med hemifrån om man vill men är inget krav.
När du står i cafét
- Sätt på kaffe och tevatten.
- Bröd, smör och pålägg finns i kylen. Ett tips är att göra smörgåsarna efterhand som de går åt.
- Koka upp vatten till korv. Värm dock inte för många på en gång utan hellre efter behov.
- Duka fram fika och se till att det är påfyllt med varor. Korv och korvbröd finns i frysen.
- Öppna fönstret och sätt fram papperskorgar på utsidan.
- Betalning sker helst genom Swish. Kontant betalning går bra om växelkassa finns.
Vid stängning låter man eventuell växelkassa stå kvar i caféet.
Innan du lämnar för dagen
- Städa och fyll på varor. Glöm inte drickor i kylen.
- Stäng fönstret och ta in papperskorgarna.
- Glöm inte göra rent och tömma kaffefiltret på bryggaren.
- Kolla så att någon kan stänga och larma på klubbhuset innan du lämnar.
Har du några frågor, tips eller idéer så skriv gärna ner eller hör av dig till:
Caféansvarig Andreas Averby mobil: 070-769 62 80 eller kansli@hermansbyif.se